Marion Zandbergen – Online Marketing Ondersteuning & Advies

Met mijn werk als VA kan ik niet alleen voldoen aan mijn eigen verlangens, maar ook een bijdrage leveren aan een betere wereld voor de volgende generaties. 

Door ondernemers met de missie voor een mooie wereld te ondersteunen met hun tijd, zichtbaarheid en groei.

MIJN VERHAAL

Ken je nog dat gevoel als kind. Dat je niet bezig was met de tijd. Dat je opging in de tijd. In het moment. Omdat je zo IN je bezigheid zat dat je alles om je heen vergat?

En heb je ook niet het idee dat je naar mate je leven meer invulling kreeg en je volwassen werd (ook ik ben nog in ontkenning, maar mijn leven lijkt toch ernstig op dat van een volwassene ;), de tijd sneller ging, steeds schaarser werd en vaker gevuld met verplichtingen en moetjes.

Ik kreeg dat enkele jaren terug wel en had er op een bepaald moment genoeg van. De ratrace. Mijn dagelijkse routine. De haast. De stress. Het in mijn hoofd leven. Het gevoel van te kort schieten en nooit echt tijd hebben. Er met mijn gedachten en aandacht niet helemaal bij te zijn. Altijd bij het verleden of toekomst. Ik miste mijn ‘zorgeloze’ kinderjaren waarin ik de klok nog niet als leidraad had en meer vanuit mijn natuur handelde.

Want hoezeer de naam Zeeën van Tijd wellicht doet vermoeden dat het uit een gevoel van tijdsloosheid is ontstaan. De werkelijkheid is juist omgekeerd.

Er zitten 24 uur in een dag. En die 24 uur vliegen voorbij. Of je er nou wel of niet je best voor doet. Voor je het weet is er weer een dag voorbij. Weer een week. Sta je weer met je champagneglas in je hand af te tellen van 10 naar 1. Je af te vragen: “wat heb ik nou eigenlijk in godsnaam gedaan het afgelopen jaar?”. Of heb ik het nou vooral over mezelf? ;).

Ik had dat dus jaar in jaar uit. Ik maakte plannen. Doelen. Visualiseerde. Compleet met visionboards en affirmaties. Ik wist, het mag anders, maar er waren een aantal componenten dat ik er nooit echt voor ging: mijn dankbaarheid voor wat er wel was, was groot. En daarbij voelde mijn dagelijkse invulling vertrouwd. Het voelde te spannend om iets te veranderen. Bovenal was er geen noodzaak om iets te veranderen.

Tot er in 2018 iets wonderlijks gebeurde. Mijn dochter werd geboren, maar de zorg en impact van de geboorte haalde me, zacht gezegd, nogal onderuit.

Ik ging van vertrouwd naar onbekend, van routine naar natuur, van comfort naar alles wat daar niet op leek. Ik belandde in een burn-out en de zorg voor mijn dochtertje en daarnaast mezelf slokte al mijn tijd op.

Het was in die periode dat ik tot de ontdekking kwam dat in de periodes waarin ik dacht weinig tijd te hebben, in werkelijkheid heeeeeel veel tijd had. Maar wat had ik er destijds mee gedaan? Netflix?? Slapen?? Twijfelen?? Heeeeel veel twijfelen. En heeeel veel boeken lezen. Uitstellen? Ja dat ook.

Ik werd me opeens weer bewust van de waarde van tijd. En dat niet alleen. Ik had er een nieuwe rol bij als moeder. Hoe ga ik een voorbeeld voor haar zijn als ik vooral weet hoe ik moet twijfelen en uitstellen? En zoveel onrust laat zien.

Op dat moment besloot ik: dat ik het ultieme voorbeeld voor haar wil zijn. En mezelf te leren stapjes te zetten naar deze versie van mezelf. En een leven te creëren waarin ik me vrij kan maken.

Ik heb dat verlangen altijd al sterk gevoeld, getuige het indrukwekkende aantal boeken in mijn kast over persoonlijke- en spirituele groei, maar ik was nu op het punt dat ik er niet meer omheen kon. Om echt door te breken, groei en een betekenisvol bestaan te leven lag de bal bij mij om mijn leven aan te pakken en verandering door te voeren. Niet door te lezen. Niet door erover te praten. Maar door te gaan DOEN.

In diezelfde periode kwam er een Instagram Ad voor bij..

Lang leve het toeval… of algoritme van Facebook 😉

“125 werkzaamheden om vanuit huis op te pakken”. Als Virtual Assistant.

Een lang verhaal kort. Binnen een aantal maanden schreef ik me in bij een training om mijn eigen VA bedrijf op te zetten en registreerde ik Zeeën van Tijd bij de Kamer van Koophandel. Dit voelde goed. Dit voelde haalbaar. Dit voelde enorm buiten mijn comfort zone. Maar ook avontuurlijk en leuk. Hiermee zette ik de eerste stappen in het onbekende en met onbekende uitslag om mezelf uit te dagen. En om stap voor stap te gaan leren om vanuit vertrouwen het vervolg te beleven.

Mijn allergrootste drive om voor mezelf te starten is dus mijn verlangen naar vrijheid, balans en de wens om dicht(er) bij mezelf te staan en in verbinding met anderen, met als onderliggende factor mijn gezin. Vanuit spiritueel oogpunt heb ik een diepere wens voor de wereld en alle mensen. Wat ik voor mezelf wens, wens ik ook voor een ander. De wens dat iedereen kan zijn wie hij is. Doet wat hij wil doen. Zeeën van Tijd om het leven van je dromen te creëren en te leven (in het nu).